Image default
Eigen bedrijf Marketing Ondernemen Retail

Welke verpakking past het beste bij jouw product?

De verpakking van een product wordt veelal gezien als ‘nodig’ om een product te beschermen tegen beschadiging. Maar wat als je deze bescherming óók kunt gebruiken als communicatiemomentje met de klant? Twee vliegen in een klap slaan is natuurlijk nooit verkeerd! Zo kan je een doos met deksel bijvoorbeeld gebruiken om een verpletterende indruk te maken bij je klant met een persoonlijke note, nog voor hij of zij het product onder ogen krijgt. Vanwege de makkelijk afsluitende deksel is dit een ideale vorm van verpakken, al helemaal wanneer de doos regelmatig wordt geopend. Verras je klant en zet de eerste stappen naar een langdurige relatie! De eerste indruk is namelijk het meest belangrijk nietwaar?

Het belang van een verpakking

Maar waarom is een verpakking precies belangrijk? Naast de mogelijkheid om de verpakking te gebruiken voor creatieve doeleinden, is een verpakking ook een functioneel: het beschermt het product. Dit is belangrijk want je wilt jouw product zonder schade in de handen van de klant krijgen. Een doos met deksel biedt daarnaast de mogelijkheid om je product te verpakken met weinig lucht. De hoogte is variabel, en zeg nou zelf; je product verpakken in een verpakking op maat is toch perfect? Zo laat je aan je klant zien dat je staat voor kwaliteit en dat bescherming van het product, evenals een persoonlijke benadering hoog in het vaandel staat.

Het-belang-van-verpakkingen

Hoe kan ik mijn product nog meer verpakken?

Naast de doos met deksel zijn er verschillende andere verpakkingen beschikbaar. Wil je een wat groter product verpakken? Een verpakking met hoge deksel is vergelijkbaar met een taartdoos, dus perfect voor grotere artikelen. Wil je een set van verschillende producten presenteren? Dan biedt een doos met een handvat uitkomst. Het verpakken van bijvoorbeeld flyers of kaarten kan ook: gebruik hier een paraat doos voor.

Related posts

Zo richt je een klein kantoor in

Danny

Nepnieuws, hoe ga je daar mee om als bedrijf?

Mathijs

Werk niet voor een ander, maar werk voor jezelf

Mathijs

Leave a Comment