Image default
Financieel ICT

Zakelijk internet en energie

Als ZZP’er kan je gebruikmaken van zakelijk internet en zakelijke energie. Dit kan een aantal voordelen met zich meebrengen ten opzichte van de “gewone” diensten hiervoor. Zo heb je met zakelijk internet bijvoorbeeld de mogelijkheid om een hogere uploadsnelheid te kiezen wat ervoor zorgt dat je sneller kan werken in de cloud.

Uitbouw als kantoorruimte

Als je werk en privé als ZZP’er toch goed gescheiden wilt houden kun je ervoor kiezen om een uitbouw te maken wat je in kunt richten als kantoor of salon. Dit is dan een stuk van het huis waar je veel uren doorbrengt. Deze nieuwe ruimte betekent ook een stijging in het energieverbruik. Natuurlijk is er bij de uitbouw gedacht aan isolatie, energiebesparende verlichting en stekkerdozen met een aan/uit-knop. Het zou zelfs kunnen dat er zonnepanelen geplaatst worden op de uitbouw om op deze manier zelf de energie op te wekken die gebruikt wordt.

Er zijn een aantal punten waar je op moet letten als je als ZZP’er zelf energie opwekt:

  • Waar iedereen, dus ook ZZP’ers, op moet letten bij zonnepanelen is de daksoort, het dakoppervlakte, de ligging en de vorm van het dak.
  • De hoeveelheid opgewekte energie die je zakelijk gebruikt is van belang. Vanaf 10% zakelijk gebruik kan dit meegenomen worden als zakelijke aftrekpost.
  • Het is belangrijk om te bepalen hoeveel je als ZZP’er gaat investeren in zonnepanelen.
  • Je kan te maken hebben met aftrekposten zoals E.I.A. (Energie Investeringsaftrek). Hiermee kan je een groot gedeelte van je zonne-energie investering aftrekken van de bedrijfswinst. Wel zijn hier een aantal eisen aan gesteld zoals de hoeveelheid opgewekte energie en de soort aansluiting. Ook K.I.A. (Kleinschaligheid Investeringsaftrek) kan ervoor zorgen dat je een bepaald percentage van de investeringen mag aftrekken van de winst.
  • Je kunt kiezen voor een zakelijke energieleverancier. Lees meer over zakelijke energie op EasySwitch.nl. Je kunt ook zakelijke energie vergelijken op Energie-Zakelijk.com.

Zakelijk internet

Hoewel gewone huishoudens volgens Overstappen.nl bij het kiezen van een internet, bellen en tv pakket vooral op prijs vergelijken is er bij zakelijke klanten een andere focus. Deze kijken meer naar het type aansluiting en vooral de service/support. Ook bij zakelijk internet is er de keuze tussen ADSL, kabel en glasvezel. Vooral op de zakelijke markt is glasvezel steeds vaker de norm vanwege de grotere bandbreedte. Hoewel de tarieven vaak wat hoger liggen is vooral de hoge uploadsnelheid een reden om voor glasvezel te kiezen. Van de drie aansluitingen lijkt glasvezel het netwerk van de toekomst. Lees meer over de verschillende soorten aansluitingen voor internet op https://www.easyswitch.nl/internet-bellen-tv/.

Support

Vooral op zakelijk gebied is het van belang om goede support te kunnen krijgen. Zowel voor de aanleg van het internet als voor eventuele problemen. Een goede beschikbare support bij een provider helpt zakelijke klanten over de streep te trekken. Zakelijke klanten vinden simpel gezegd twee dingen belangrijk: een probleemloze verbinding en een snelle oplossing wanneer er sprake is van een onverwachte onderbreking.

Related posts

Last van wanbetalers? Schakel een incassobureau in!

Danny

Wat ben jij kwijt aan verzekeringen als zzp’er

Mathijs

QWERTY!

Danny

Leave a Comment