Image default
Finance Financieel Tech Tips

Zakelijke telefonie: 3 handige tips

Wordt er op de zaak veel gebruik gemaakt van mobiele telefonie met klanten, opdrachtgevers of leveranciers? Dan is het in veel gevallen verstandig om, naast een privé toestel, een zakelijk toestel aan te schaffen. De kosten voor zakelijke telefonie kunnen namelijk apart verwerkt worden bij de belastingdienst en medewerkers kunnen werk en privé letterlijk gescheiden houden. Op deze manier hoeven medewerkers hun privé belkosten niet langer op te laten lopen, maar kan alle zakelijke telefonie geregeld worden met het abonnement van de zaak. Zo is iedereen altijd en overal bereikbaar. Met deze tips maak je zakelijke telefonie voor zowel de onderneming als werknemers aantrekkelijk.

1. Het abonnement

Waar we vroeger veelal langdurige contracten afsluiten met een maximaal aantal belminuten, is tegenwoordig sim-only een meer gekozen optie. Met een sim-only abonnement kun je zelf aangeven hoeveel je denkt te gaan verbruiken, en dit bedrag maandelijks betalen. Wordt er een keer meer of minder verbruikt? Dan kun je het te betalen bedrag zelf naar boven, of beneden schroeven. Daarnaast kun je sim-only abonnementen zoals die bij Hollandsnieuwe opzeggen en verlengen wanneer je dat wilt. Je zit dus geen jaren aan eenzelfde contract vast.

2. Het toestel

Koop je voor iedereen een spik splinter nieuw toestel, dan ben je hier behoorlijk wat van je jaarlijkse budget aan kwijt. Het is dan ook vaak verstandig om een oud model, tweedehands of refurbished toestel aan te schaffen. Je hebt in dit geval dezelfde standaard mogelijkheden als een nieuw toestel, maar dan voor een lagere prijs. Sta ook even stil bij de mogelijkheden die het toestel moet hebben. Moeten je medewerkers razendsnel kunnen internetten, of is enkel en alleen bellen en sms’en voldoende? Koop bijvoorbeeld in plaats van de nieuwste iPhone, een ouder model. Combineer dit met een zakelijk sim-only abonnement en je bent gegarandeerd het voordeligste uit.

3. Werken in de Cloud

Naast bereikbaarheid zijn ook de werkmogelijkheden bij zakelijke telefonie een groot pluspunt. Zo kan ieder mobiel toestel toegang verkrijgen tot de gezamenlijke Cloud. Zo kunnen medewerkers ook onderweg of na werktijd documenten inzien en aanpassen. Flexibele werktijden maken dat er steeds vaker van locatie af gewerkt wordt. In de trein of in een lunchroom in het stadscentrum; werkzaamheden worden steeds flexibeler gedaan. Het privé toestel kan op deze manier voor privégebruik blijven, en het zakelijke toestel voor werkaangelegenheden. Zo worden de familiefoto’s niet verward met de zakelijke bestanden. Niet alleen fijn voor de onderneming, maar ook voor de medewerker zelf.

 

Related posts

Thuiswerken? Zo creëer je het ideale thuiswerkkantoor

Danny

Genoeg water drinken tijdens het werken

Dagmar

Voordelen van een flexplek huren voor ondernemers

Dion

Leave a Comment