Image default
Lifestyle

Zelf je bedrijfsauto onderhouden? Hier zijn een aantal tips!

Als kleine ondernemer doe je je best om je kosten zo laag mogelijk te houden. Heb je een auto nodig om je werk te kunnen uitvoeren, dan heb je er een flinke kostenpost bij. Natuurlijk doe je je best om ook de kosten hiervan zoveel mogelijk te drukken. Misschien kies je voor een tweedehands model voor de lagere aanschafprijs, tank je alleen daar waar het het goedkoopst is en heb je voor aanschaf eens goed gekeken naar welke auto je hoeveel aan motorrijtuigenbelasting kost. Maar ook het onderhoud van de auto kan een flinke kostenpost zijn, zeker als je pech hebt en een exemplaar hebt waar het een en ander aan blijkt te mankeren. Als je iedere keer naar de garage moet onderhoud en reparaties, kost dit je handen vol geld. Dit terwijl je zelf ook best het een en ander kunt doen om je bedrijfsauto te onderhouden. We geven je een aantal tips.

Niveau’s controleren

De kleine dingen tellen ook in het onderhoud van je auto, en deze kun je prima zelf bijhouden. Zorg er bijvoorbeeld geregeld voor dat je banden op de juiste spanning zijn. Wanneer je lang met een te lage bandenspanning rijdt, slijten je banden sneller en verbruik je meer brandstof. Controleer dit een aantal keer per jaar. Controleer regelmatig het oliepeil van je motor. Dit kun je gemakkelijk zelf bijvullen. Doe je dit niet en zit er een lange tijd tussen beurten bij de garage, dan kan het oliepeil op een gegeven moment te laag worden en gaat je motor kapot als je hier mee door blijft rijden. Wanneer je het oliepeil controleert, controleer dan ook het koelvloeistofniveau en het niveau van de ruitenwisservloeistof. Vul bij waar nodig. Controleer ook het niveau van de versnellingsbakolie en de remvloeistof.

Kleine reparaties

Kleine reparaties zoals het vervangen van verlichting kun je ook prima zelf als je een klein beetje handig bent. Controleer dan ook regelmatig of al je lampen het nog naar behoren doen. Ook de ruitenwisserbladen kun je zelf vervangen wanneer deze er niet meer in slagen om bij neerslag je gezichtsveld goed vrij te houden. Zaken verlichting en ruitenwisserbladen kun je hier op Euautoonderdelen.nl bestellen, evenals verschillende soorten olie en vloeistoffen.

Auto controleren

Accu controleren

De accu is een essentieel onderdeel van je auto en moet daarom goed verzorgd worden. Daarom moet je de accu van jouw bedrijfsauto regelmatig controleren op corrosie en eventuele andere tekenen van slijtage. Merk je dat je auto moeilijker start dan voorheen? Controleer dan de polen van de accu. Deze kunnen aanslag bevatten van vloeistof uit de verschillende componenten van de accu zelf. Dit kan ervoor zorgen dat de polen niet meer zo’n goed contact kunnen maken met de kabelklemmen. Maak de accupolen in dit geval schoon met zuiveringszout en gebruik daarbij een oude tandenborstel. Corrosie kun je verwijderen met een beetje Coca-Cola. Om deze schoonmaakbeurt te kunnen doen, moet je de bouten bij de accupolen verwijderen en de klemmen los maken.

Bougies vervangen

Bespaar op de onderhoudsbeurten van je auto en vervang zelf de bougies wanneer dit nodig is. Controleer ze regelmatig. Omdat de bougies een belangrijk onderdeel van de verbrandingsmotor zijn, is het belangrijk om alleen bougies te gebruiken die in goede conditie zijn. Vervang een bougie die niet meer in goede staat verkeert zo snel mogelijk, want anders kan de motor stilvallen omdat de bougie is gestopt met werken.

Luchtfilter schoonmaken

Wanneer je het luchtfilter van je bedrijfsauto goed schoonhoudt, kun je de levensduur van je motor flink verlengen. Het filter vindt je in een compartiment bovenop het motorblok, onder een grote kap van metaal of plastic. Haal hem uit de behuizing en maak het filter goed schoon. Hiervoor kun je een luchtcompressor gebruiken. Daarna veeg je hem schoon en plaats je hem terug.

Related posts

Zonnepanelen voor de zaak? Dit zijn je opties

Danny Bijl

Het verwijderen van asbestdaken: een cruciale stap naar een veiligere omgeving

Danny Bijl

Hoe maak je je kantoortuin mensvriendelijker?

Danny Bijl

Leave a Comment