Image default
Commercieel Lifestyle Ondernemen Tips

Zonnepanelen voor de zaak? Dit zijn je opties

Steeds meer bedrijven hebben tegenwoordig zonnepanelen op het dak liggen om op deze manier een deel van de gebruikte stroom of zelfs alle gebruikte stroom zelf op te wekken. Dit doen mensen onder andere om geld te besparen op stroomkosten, maar ook om te zorgen voor minder milieuvervuiling. De zonnepanelen wekken namelijk stroom op zonder hierbij het milieu te vervuilen. Hieronder lees je waarom zonnepanelen ideaal zijn voor bedrijven.

De kosten van zonnepanelen

Wanneer je erover denkt om zonnepanelen aan te schaffen, wil je waarschijnlijk eerst graag weten wat de kosten hiervan zijn. De kosten voor het aanschaffen van zonnepanelen bestaan voor het grootste deel uit de panelen zelf, maar daarnaast moet je ook rekening houden met de kosten voor de installatie. De kosten van de zonnepanelen zullen afhangen van het soort zonnepanelen dat je wilt laten plaatsen en van welk merk de zonnepanelen zijn. Ook de kosten van de installatie kunnen verschillen afhankelijk van het bedrijf waardoor je de installatie laat uitvoeren. Het is dan ook aan te raden om meerdere offertes aan te vragen bij verschillende bedrijven voordat je een definitieve keuze maakt.

Subsidie aanvragen voor zonnepanelen

De landelijke subsidie voor zonnepanelen die er eerst was, bestaat tegenwoordig niet meer. Er zijn echter wel verschillende regionale subsidies die je mogelijk kunt aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen in Zeeland. Wanneer blijkt dat je inderdaad in aanmerking komt voor een subsidie, kun je deze bij de gemeente aanvragen.

De verschillende soorten zonnepanelen

De verschillende soorten zonnepanelen

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen. De drie soorten zijn monokristallijne, polykristallijne en amorfe zonnepanelen. Monokristallijne zonnepanelen zijn een van de duurste soort panelen met als voordeel dat deze panelen ook een zeer hoog rendement hebben. De kosten van polykristallijne zonnepanelen liggen ook aan de hogere kant, maar ook deze panelen hebben een goed rendement en ze zijn daarnaast zeer geschikt voor grotere daken. De amorfe zonnepanelen zijn de goedkoopste soort zonnepanelen die je kunt krijgen. Dit komt onder andere omdat de productiekosten van deze panelen erg laag zijn, maar ook omdat het rendement dat je met deze panelen zult behalen een stuk lager ligt dan bij de zonnepanelen van monokristallijn en polykristallijn.

Het terugverdienen van de zonnepanelen

Voor veel mensen is het aanschaffen van zonnepanelen een investering met de verwachting dat ze in de loop van de tijd het geïnvesteerde geld zullen terugverdienen doordat ze lagere stroomkosten zullen hebben. Het is dan ook goed om te weten dat de levensduur van zonnepanelen in de meeste gevallen een stuk hoger ligt dan de tijd die nodig zal zijn om het geïnvesteerde bedrag terug te verdienen. Ook is het zo dat de energieprijzen de afgelopen jaren zijn gestegen waardoor de energie die je opwekt steeds meer waard is. Hierdoor heb je dus minder tijd nodig om de investering terug te verdienen. Tenslotte zorgen zonnepanelen ook voor een waardevermeerdering van je pand. Wanneer je geïnteresseerd bent in het aanschaffen van zonnepanelen, kun je hiervoor een bedrijf zoals BINK Solar raadplegen. In de meeste gevallen zal het zo zijn dat je de installatie laat uitvoeren door hetzelfde bedrijf als waar je de zonnepanelen aanschaft.

Related posts

‘Denk je dan iets te kunnen verkopen?’

Maurice van den Heuvel

Samenwerken met je concurrent, de voor- en nadelen

Mathijs

Communiceren moet je leren, enkele begrippen

Mathijs

Leave a Comment