Image default
Commercieel Evenementen Nieuws

Je als ondernemer voorbereiden op de Sneekweek

Over enkele weken begint de Sneekweek weer. Dit evenement in het Friese Sneek betekent voor veel ondernemers weer een leuke tijd. Als je deel uit gaat maken van het evenement moet je wel goed voorbereid zijn. Zoals altijd is het belangrijk om te weten wat je doel is en wie je doelgroep is. Daarnaast moet je uiteraard in het geheel passen. We geven je enkele aanbevelingen.

Weet wat de Sneekweek inhoudt

Als je deelneemt aan de Sneekweek is het goed dat je weet wat het voor evenement is. De Sneekweek is een jaarlijks evenement georganiseerd rondom de bekende zeilwedstrijden in de regio. Al in de 17e eeuw werd er met zeilboten wedstrijden gehouden. Uitgezonderd twee oorlogsjaren heeft het feest vervolgens ieder jaar plaatsgevonden. Inmiddels is het uitgegroeid tot grootste evenement op de Europese binnenwateren. Het feest begint dit jaar op zaterdag 5 augustus en duurt tot donderdag 10 augustus. Alles draait om zeilen en watersport in een Friese setting.

Maak reclame over je deelname

Ga je als ondernemer deelnemen aan de Sneekweek, laat dit weten aan je klanten. Zorg dat je op sociale media al kenbaar maakt dat je meegaat doen aan de Sneekweek. Je brengt het evenement onder de aandacht wat kan resulteren in meer bezoekers. Je kunt ook een Friese vlag kopen en die aan je pand hangen. De vlag met de 7 plompebladeren is een herkenbaar symbool. Je kunt het terug laten komen in een tijdelijke huisstijl van je bedrijf. Door de herkenbare link met de Sneekweek zorg je ervoor dat een breed publiek wordt bereikt. Dit is ongetwijfeld ook goed voor jouw omzet.

Zorg dat je in het geheel past

Tijdens de deelname is het belangrijk dat je in het geheel past. Omdat het vooral om watersport draait is het goed om daarbij aansluiting te vinden. Pas daar je stijl op aan. Gebruik allerlei promotiemateriaal waarin de link met watersport en Friesland terug komen. Kijk bijvoorbeeld eens bij DVC.nl voor een gepersonaliseerde vlag die ervoor zorgt dat je perfect in de Sneekweek past.

Je product of dienst aanbieden tijdens de Sneekweek

Je product of dienst is dat wat jij wilt aanbieden. Maar als je tijdens een evenement je producten aan de man wilt brengen is het raadzaam om te zorgen dat de uitstraling ervan bij het evenement hoort. De Sneekweek gaat overduidelijk over watersport en Friesland, dus moeten je producten daar tussen passen. Zoek uit welke kleding erbij past en draag die vervolgens tijdens de Sneekweek. Koop flyers in, die jouw producten/diensten promoten tijdens het evenement. Denk aan de uiterlijke herkenning in de vorm van bijvoorbeeld de Friese vlag of zeilboten.

Als je wilt deelnemen aan een evenement als ondernemer kan dat prima. Je bereikt een enorm publiek, maar het heeft alleen succes als je aansluit. Pas daar je uitstraling en producten op aan.

Related posts

Wat doet uw bedrijf aan het einde van het jaar?

Danny

De trends voor het MKB in 2015

Danny

Naamsbekendheid van startende onderneming

Mathijs

Leave a Comment