Image default
Tech

De Samsung Galaxy A7 2018 nog steeds een zeer gewilde telefoon

In deze tijd van dure high end smartphones vol features en met gelikte designs zou je bijna vergeten dat niet iedereen al die poeha nodig heeft. Niet iedereen voelt ook de behoefte om meer dan 800 euro neer te tellen voor een nieuwe telefoon, ook al kun je er dan nog zoveel mee. Om die mensen tegemoet te komen bracht Samsung in de herfst van 2018 de Galaxy A7 2018 op de markt in Nederland. Het toestel kostte destijds 349 euro en is inmiddels al meer dan 100 euro in prijs gedaald. Maar niet omdat het een mislukking is gebleken. Integendeel: de Samsung Galaxy A7 2018 is nog steeds een zeer populaire telefoon met goede features die veel waar voor je geld biedt.

Hoogwaardig AMOLED-beeldscherm

Het Samsung Galaxy A7 2018 hoesje, in verschillende kleuren, types en uitvoeringen, vliegt een half jaar na het uitkomen van het toestel nog steeds over de toonbank. Dat is een duidelijk signaal dat deze smartphone nog steeds gretig aftrek vindt bij de zuinigere klant. Dat heeft dit Samsung-toestel onder andere te danken aan zijn prachtige 6 inch AMOLED-beeldscherm met een pixeldichtheid van 441 pixels per inch. Het scherm heeft een resolutie die vergelijkbaar is met high end toestellen van Samsung als de S9 en de Note 9. Kleuren worden erg mooi weergeven op het beeldscherm van deze smartphone. Juist met dit scherm onderscheidt het toestel zich van de mid-range smartphones van concurrenten, die een beduidend minder mooi scherm bieden. En dat voor deze prijs!

Verschillende luxe high-end features

Verder is Samsung Galaxy A7 2018 uitgerust met 4 GB werkgeheugen. Hij werkt dus lekker snel bij gemiddeld gebruik, en dat scheelt een hoop frustratie. Het is zelfs goed mogelijk om te multitasken. Ook daarmee doet dit toestel dus niet onder voor verschillend high-end telefoons uit dezelfde periode. De interne opslag is maar liefst 64 GB groot, wat je net zo goed terugvind bij veel duurdere telefoons, en is tevens uit te breiden tot 512 GB met behulp van een microSD-kaart. Mogelijkheden te over dus om volop te filmen en fotograferen. Het ontgrendelen van het toestel doe je, zoals in deze tijd de standaard is geworden, met je vingerafdruk. Deze zit verwerkt in de powerknop, die aan de zijkant van de smartphone zit. Het toestel heeft ook nog een 3,5 mm ingang voor oordopjes, een luxe die niet voor alle toestellen van Samsung geldt. Je bent dus niet verplicht om Bluetooth-oordopjes aan te schaffen om onderweg telefoongesprekken te kunnen voeren of muziek te kunnen luisteren met dit toestel. Het toestel ziet er als klap op de vuurpijl ook nog eens chique uit met zijn glazen behuizing.

Hierbij zit een groothoeklens en een dieptelens die voor achtergrondvervaging kan zorgen.

Recente software en degelijke accu

De Galaxy A7 2018 draait op het uitstekende besturingssysteem Android 8.0 Oreo. De gebruikersinterface is gelijk aan die van high-end toestellen van dezelfde fabrikant. Je krijgt onder andere de aanvullende mogelijkheid om gebarennavigatie in te schakelen. Samsung levert voor dit toestel ook nog een update naar Android 9.0 Pie, en waarschijnlijk ook nog een grote update die weer daarop volgt. De accu van de het toestel heeft een capaciteit van 3300 mAh. Daarmee haalt hij doorgaans prima om de hele dag te doorstaan zonder opgeladen te moeten worden. Natuurlijk is dit afhankelijk van gebruik, maar bij gemiddeld functioneel gebruik zijn de prestaties zeker prima te noemen. De batterij doet er zo’n 2,5 uur over om van leeg helemaal tot vol op te laden.

Drie camera’s op de achterzijde en sterke selfiecamera

Het toestel is uitgerust met maar liefst drie camera’s op de achterzijde, wat tamelijk uniek is voor een mid-range toestel. Aan de voorzijde van de Samsung Galaxy A5 2018 zit één selfiecamera. De hoofdcamera kan foto’s met 24 megapixels maken en schiet erg mooie plaatjes. De kleuren zijn mooi en natuurlijk en in het donker werkt hij ook verrassend goed. Daarnaast heeft deze smartphone een tweede lens van 8 MP waarmee je wide-angle foto’s kunt maken. De derde lens is een dieptesensor die kan zorgen voor het geliefde bokeh-effect, achtergrondvervaging dus. Dit levert mooie plaatjes op. De selfiecamera aan de voorkant van het toestel maakt beelden van maar liefst 24 MP, en is ook in staat het bokeh-effect toe te passen. Er is een goed werkende elektronische beeldstabilisatie die je kunt gebruiken bij het maken van video’s, en de focus werkt lekker soepel. Je kunt high definition video’s maken op 30 frames per seconde. 

Related posts

10 voordelen van werken in de cloud

Danny Bijl

Alles wat je moet weten over Disaster Recovery

Danny

Wordt een van deze topsmartphones jouw nieuwe zakelijke telefoon?

Dion

Leave a Comment