Image default
Eigen bedrijf Tips

Hoe een grote kantoorruimte opgeruimd te houden

Er is niks mooier dan een kakofonie van toetsenbordgetik en printers die hun werk doen, want dat is een teken van een grote kantoorruimte vol ijverige medewerkers. Minder fijn is het als dat te midden van een bende papieren, ongemarkeerde opslagplekken en ongeordende stapels papieren plaatsvindt. Een wildgroei aan gebruikte koffiekopjes, theeglazen en bordjes is evenmin bevorderlijk voor de gemoedsrust van zowel medewerkers als de baas zelf. Daarom geven we je een aantal tips voor hoe je jouw kantoorruimte overzichtelijk en opgeruimd kunt houden.

Bind de kabels samen

Zo biedt het assortiment aan verpakkingsmaterialen van Kortpack, ook erg handig als veel spullen te versturen hebt, een hoop nuttige oplossingen. Laten we beginnen met de brede selectie aan kabelbinders die te verkrijgen zijn. Deze kunnen voor een bijzonder opgeruimd gevoel zorgen wanneer je te maken hebt met een kantoorruimte vol computers met bijbehorende accessoires en printers. Dit zorgt namelijk voor een wildgroei aan kabels die voor een erg onrustig en onopgeruimd gevoel zorgen. Dit is met kabelbinders simpel op te lossen. Hiermee bind je namelijk – het woord verraadde het al – kabels samen tot een bosje, waardoor ze niet meer alle kanten op gaan. Dat kan met de ouderwetse, onvernietigbare en éénmaal bruikbare tie-wrap (een woord dat overigens een veelheid aan verschillende spellingen kent). Maar er zijn ook kabelbinders verkrijgbaar die herbruikbaar zijn, bijvoorbeeld omdat ze een sluiting met klittenband hebben.

Gebruik dozen en labels

Stapels papieren blijven er soms rondslingeren over bureaus, waarmee niet alleen de werkruimte verkleind wordt maar ook de chaos vergroot wordt. Chaos in je omgeving betekent ook chaos in je hoofd, dus ook voor je personeel kan het niet bevorderlijk zijn als hun werkplekken bedekt zijn onder ongeordende papieren. Postvakje zijn natuurlijk een handige oplossing voor kleinere hoeveelheden papieren, maar als om het grote pakken dossiers gaat, is een stevige kartonnen doos handiger. Uiteraard moet je deze duidelijk labelen, zodat er nooit ver gezocht hoeft te worden naar benodigde documenten. Ook deze dozen en labels zijn bij Kortpack te krijgen.

Plak ze op dozen waar je documenten in opslaat.

Zorg voor prullenbakken binnen handbereik

Mensen zijn in hun aard redelijk lui ingesteld. Als iets makkelijk kan, dan geven we daar uiteraard de voorkeur aan. Soms levert het dan ook wat op om iets makkelijker te maken voor iemand. Daarom is investeren in extra prullenbakken een goede manier om de werkvloer opgeruimder te houden. Wanneer er maar één of twee prullenbakken voor de hele ruimte zijn, staan ze voor veel medewerkers dusdanig ver van hun werkplek dat een extra drempel is om ervoor op te staan om het afval weg te gooien. Etensresten en koffiebekertjes worden dan eerder van bureaus verwijderd, evenals ander klein afval. Het is misschien wat meer werk voor de schoonmaakploeg, maar die heeft een ook een belangrijke rol in het netjes houden van de kantoorruimte. Kost het dus iets meer om dat erbij gedaan te krijgen, dan is dat het geld ook zeker waard. Drie keer raden overigens waar je ook fijne afvalzakken, afvalzakhouders of -knijpers én koffiebekertjes plus roerstaafjes kunt krijgen. Precies, bij Kortpack.

Zorg voor een afwasmachine en een eerlijk rooster

Het grootste deel van je personeel heeft waarschijnlijk thuis een afwasmachine en is het afwassen met de hand al helemaal verleerd, of doet op zijn minst alsof. Zeker in het geval waar op de werkvloer bordjes en kopjes niet specifiek van iemand zijn, zal de aandrang om eens wat afwas te gaan doen niet erg groot zijn. Je kunt er een afwasrooster voor opstellen, maar je kunt het gemor al horen op het moment dat je er zelfs alleen maar over nadenkt. Het inruimen van een afwasmachine is een kleinere moeite, en vooral ook een huishoudelijke taak die nog wel in de belevingswereld van de moderne mens past. Stel je dáár een rooster voor op waarbij de last een beetje eerlijk verdeeld is, dan is de kans groter dat het in orde komt. Vind je dit onzin, dan kun je beter aan je medewerkers vragen om hun eigen koffiekop of theeglas, bordje en bestek mee te nemen en dat zelf schoon te houden en niet te laten rondslingeren. En zeg nou zelf, een kantoor vol mensen met een mok waar hun eigen naam op staat is ook wel leuk, toch? Blijft het desondanks alsnog een bende op kantoor, dan schaf je gewoon de koffiemachine af. Dat zal ze leren.

Related posts

Een goede start van jouw werkdag

Dagmar

Bedrijfsafval, ken jij de regels?

Mathijs

Eigen schildersbedrijf beginnen? Dit heb nodig!

Danny Bijl

Leave a Comment