Image default
Marketing Tech Tips

Een nieuwe website bouwen: 3 overwegingen

Het bouwen van een nieuwe website is een flinke onderneming. Behalve een flinke dosis creativiteit zijn ook tijd en doorzettingsvermogen zeker geen onnodige ingrediënten. Om jouw nieuwe website optimaal op te bouwen is het verstandig de volgende overwegingen in gedachten te houden.

1. Web hosting of VPS

Een web hosting pakket biedt je alle benodigdheden voor je website, zonder enige technische achtergrond te hebben. De prijzen van een hosting pakket liggen een stukje lager gezien de fysieke webserver door meerdere klanten tegelijk gebruikt kan worden. Deze gedeelde omgeving betekent ook dat alle beschikbare systeembronnen van de server gedeeld worden met andere klanten op dezelfde server.

Een VPS (Virtual Private Server) is daarentegen een eigen virtuele server. Heb je technische kennis dan biedt een VPS hosting pakket meer mogelijkheden. Met een Argeweb VPS hosting pakket krijg je volledige controle over de virtuele server en de vrijheid om zelf te kiezen welk besturingssysteem je hiervoor kiest. Ook installeer je de eigen software op jouw virtuele server draaiende op een Linux of Argeweb Windows VPS Met een VPS hosting pakket heb je de hosting van je website geheel in eigen hand.

2. Het platform

De keuze van platform hangt helemaal af van het uiteindelijke doel van de website. Een webshop heeft bijvoorbeeld een ander platform nodig dan een blog. Of misschien wil je beide zaken wel combineren? Er zijn tal aan platforms beschikbaar voor verschillende doeleinden. Heb je wat technische achtergrond? Dan is een WordPress platform wellicht slim. Ben je groot fan van gebruiksgemak, dan kun je een Wix platform in overweging nemen. Ligt je focus op het verkopen van producten dan wil je wellicht voor een meer specifiek platform als Lightspeed of Magento kiezen. Bezoek ook verschillende fora om alle voor en nadelen in overweging te kunnen nemen.

Bij het kiezen van het platform is het ook belangrijk om rekening te houden met de hosting. WordPress kan een prima platform zijn, maar zonder goede hosting kan het waardeloos zijn als website. Met een Windows VPS van Argeweb weet je in ieder geval zeker dat het platform wat je kiest voorzien is van goede hosting.

3. Bloggen en artikelen

Het schrijven van (twee) wekelijkse blog posts of informatieve artikelen kan de SEO resultaten van je website flink opkrikken. Wil je meer traffic naar je website, dan is een regelmatige blog aan te raden. Daarnaast is het ook een goede manier om op een informele wijze je kennis te delen. Je kan zelf aan het schrijven gaan of je kan op zoek gaan naar een goede freelance copywriter. Een professional weet namelijk precies welke trefwoorden en schrijfvormen het meest aantrekkelijk zijn en je SEO score omhoog halen. Daarbij kan een professional meteen met je meekijken naar de teksten op de website zelf.

 

Related posts

Wat is er nodig voor een goede Ads strategie?

Danny Bijl

Adverteren op YouTube: hoe werkt het?

Dion

5 tips om internationaal transport te organiseren

Mathijs

Leave a Comment