Image default
Eigen bedrijf Financieel Nieuws

Investeringen in startups nemen toe

Nu 2017 alweer ruim 3 maanden oud is, krijgen we steeds meer bevestiging dat de economie weer aantrekt. Recent hebben we een artikel geschreven over de populaire branches voor startups. Deze snelgroeiende bedrijven nemen in hun succes veel andere bedrijven met zich mee. Maar het succes komt niet vanzelf, er zijn nu eenmaal financiële middelen nodig. Logischerwijs nemen de investeringen in startups ook toe.

Investeringen in startups

“Private financiers hebben in de eerste drie maanden van dit jaar wereldwijd 27 miljard dollar (25,5 miljard euro) geïnvesteerd in startups. In het laatste kwartaal van 2016 was dit bedrag nog 23,8 miljard dollar. Dat blijkt dinsdag uit cijfers van accountants- en adviesfirma KPMG.” Dit nieuwsbericht op Nu.nl geeft een duidelijk signaal over het succes van de startups.

In het kort: Wat is een startup?

Een startup is een jonge onderneming die een innovatief product succesvol op de markt brengt. Het meerjarenplan voor deze ondernemingen ligt niet vast. Financieel gezien is er sprake van een startup als er in drie jaar tijd minimaal 20% omzetgroei is geweest. Bekende en zeer succesvolle startups zijn Uber, Airbnb en Snapchat. Nog niet zo lang geleden bestonden ze niet. In een paar jaar tijd zijn ze naar een miljardenomzet gegaan.

Kapitaalinvesteringen in Europa en daarbuiten

Om al deze startups te financieren, is er geld nodig. Investeerders gaan steeds meer geloven in het succes van startups. Zoals in het nieuwsbericht te lezen is, nemen de investeringen in startups toe in 2017. Grote kapitaal investeerders in Europa steken jaarlijks miljarden in startende ondernemingen. Inmiddels hebben Amerikaanse investeerders de Europese markt ook gevonden. Alles wijst erop dat deze trends zich nog wel even voortzetten.

Profiteer mee met startups

Ben je al een lange tijd ondernemer? Of bouw je je onderneming wat minder voortvarend op? Dan kun je nog altijd mee profiteren met de snelgroeiende ondernemers om je heen. Startups groeien snel, dus de verkoop van hun producten ook. Ben je als leverancier betrokken bij het inkooptraject, speel dan in op de situatie. Reserveer steeds meer productietijd en middelen om aan de vraag te kunnen voldoen. Neem wellicht wat meer risico en ga mee in de flow van de startup. Je kunt bijvoorbeeld ook meedenken met de startup over het ontwerp van het product. Wellicht is er meer te verdienen als je jouw kennis inzet om een beter eindproduct voor de startup te realiseren.

Heb je ergens nog wat geld over en wil je investeren? Startups zijn niet altijd de veiligste investering, maar over het algemeen leveren ze wel veel op. Een meer veilige manier is te investeren via crowdfunding projecten. Veel startups maken hier gebruik van.

Related posts

Hoe je uit te drukken als onderneming

Danny

Zakelijke telefonie: 3 handige tips

Danny

Hoe energiezuinig zijn LED strips?

Danny Bijl

Leave a Comment