Image default
Evenementen

Kerstborrel op werk – Beleef het kerstgevoel met collega’s

Ben jij een kerstliefhebber? Dan heb je geluk, want de kerstborrel komt er weer aan. Op veel kantoren wordt er van de feestdagen gebruik gemaakt om het boekjaar op een feestelijke manier af te sluiten met een passende kerstborrel. Er wordt teruggeblikt op de hoogtepunten en leermomenten en er is ook tijd om elkaar in het zonnetje te zetten. Na de kerstborrel krijgen collega’s vaak een kerstpakket aangeboden om het ultieme kerstgevoel met elkaar te beleven. Verheug jij je op de kerstborrel met collega’s of sla je deze liever over?

Wat zit er dit jaar in het kerstpakket?

You hate it or you love it. De kerstborrel komt eraan en deze wordt vaak door de feestcommissie van het bedrijf georganiseerd. Je kunt rekenen op een hapje en een drankje met achteraf een kerstpakket dat je in ontvangst mag nemen. Rond het beroemde kerstpakket hangt vaak een specifieke sfeer. Er wordt druk gespeculeerd wat er allemaal in het pakket kan zitten en de verwachtingen lopen vaak hoog op. Wanneer het kerstpakket eenmaal is verkregen, zijn collega’s er oprecht blij mee of staat de inhoud de volgende dag al op tweedehandswebsites voor de verkoop. Altijd een spannend moment wat er dit keer in het pakket zal zitten. Heb jij leuke ervaringen met kerstpakketten? Of mocht je zelf een kerstpakket samenstellen voor collega’s?

De ongeschreven regels van een kerstborrel

Tijdens een kerstborrel kan er worden genoten van een hapje en een drankje. Er zijn bepaalde regels waar je je als collega aan dient te houden, zodat je ook het komende werkjaar het werkplezier kan behouden. Zo is het handig om niet teveel alcohol te nuttigen, zodat de sfeer voor jezelf en anderen gezellig mag blijven. Ook is het belangrijk om de professionele houding aan te blijven nemen tijdens deze gelegenheden. De kans dat er later over een gebeurtenis tijdens deze borrel wordt gepraat, is groter omdat iedereen erbij is. Zorg dat je ook representatief bent voor het bedrijf, want je bevindt je tussen collega’s of zelfs op de werkvloer als de kerstborrel op kantoor wordt georganiseerd. Zet samen een mooie sfeer neer zodat je met elkaar het jaar goed kunt afsluiten.

Tijd om te netwerken

Een kerstborrel is het perfecte moment om te netwerken binnen de organisatie. Bedenk wat interessante gespreksonderwerpen die je kunt stellen aan collega’s die je graag wat beter zou willen leren kennen. Vergeet ook niet je visitekaartjes mee te nemen, zodat je contactgegevens kunt uitwisselen indien dat gewenst is. Zo kom je voorbereid de kerstborrel door en maak je een onvergetelijke indruk!

 

Related posts

3 creatieve bedrijfsuitjes voor het najaar

Danny

Hoe zorg je voor persoonlijk contact tijdens een evenement?

Danny Bijl

Opvallen op een beurs: hoe doe je dat?

Danny

Leave a Comment