Image default
Ondernemen

Op welke kluswebsites kan ik mijn diensten aanbieden?

Of je nu timmerman, stukadoor, stratenmaker of allround klusjesman bent, je wilt als zelfstandig ondernemer klanten vinden om je ambacht te kunnen uitoefenen. Dat valt niet altijd mee, want naamsbekendheid creëren is niet zo makkelijk als het klinkt. Tegelijkertijd weet je ook niet wie er in feite op zoek zou kunnen zijn naar jou. Dat laatste is echter tegenwoordig op een eenvoudige manier op te lossen: door je klus diensten aan te bieden bij klussen die op kluswebsites worden geplaatst. We zetten een aantal van die handige kluswebsites op een rijtje.

Marktplaats Diensten en Vakmensen

Marktplaats kennen we allemaal wel, maar wist je ook dat je daar een bedrijfsprofiel kunt aanmaken en offertes kunt uitbrengen op klussen waarvoor mensen een klusjesman zoeken? Het is een extra manier om gevonden te worden, waarbij potentiële klanten ook een beeld van jou kunnen krijgen op basis van beoordelingen die eerdere klanten die via Marktplaats bij jou terecht zijn gekomen hebben achtergelaten. Lever je goed werk voor een goede prijs, dan verstevig je daarmee je positie, omdat dit terug te vinden zal zijn op jouw profiel. Uiteraard wordt het aan jouw slimheid overgelaten om een zo onderscheidend mogelijk bedrijfsprofiel te hebben. Er zijn ruim 90 rubrieken met klussen en diensten op Marktplaats. Ook kun je adverteren op Marktplaats om nieuwe klanten te bereiken.

Werkspot.nl

Werkspot is misschien wel een van de grootste en meest bekende websites waar klanten en klusprofessionals aan elkaar worden gekoppeld. Werkspot biedt jou als professional dagelijks toegang tot 1500 nieuwe klussen. Grote kans dus dat daar een passende klus voor jou tussen zit. Inschrijven als klusser is bij Werkspot gratis, maar wanneer je in contact komt met een klant en daarvan de contactgegevens ontvangt, betaal je een bemiddelingsbedrag. Daarnaast kunnen potentiële klanten ook in contact komen met jou via jouw persoonlijke bedrijfspagina op de website. Hier kan jij meer vertellen over jouw bedrijf, welke diensten je aanbiedt en overige belangrijke informatie. Ben jij de ideale klusser voor de klant, dan komen ze met jou in contact via de zeer toepasselijke ‘kom in contact’-knop.

Casius.nl

Casius biedt als bedrijf een relatief hoge service aan de professionals in vergelijking met de andere websites die we hier benoemen. Wanneer een klus binnenkomt bij Casius, bellen ze de aanvraag na, zodat jij als professional snel en gemakkelijk aan de slag kunt. Daarnaast bieden ze ook een ‘Pro-vindt-pro’-service, waarmee jij op een gemakkelijke manier in contact kunt komen met andere klussers voor een paar extra handen tijdens de klus. Je krijgt via Casius ook een eigen website waarop jij potentiele klanten kunt informeren over jouw diensten. Loopt de betaling van de klant achteraf niet zo soepel, dan biedt Casius ook een incasso-service onder het ‘no cure, no pay’-model. Over kosten voor jou als professional is niks op de website te vinden, maar jouw aanmelding is vrijblijvend.

Kwaliteitsvakman.nl

Wanneer jij je als professional wilt inschrijven bij de website van Kwaliteitsvakman, begin je met het aanvragen van hun keurmerk. Hiermee biedt Kwaliteitsvakman een bepaalde garantie aan jouw potentiele klanten. Om het keurmerk te mogen dragen betaal je als professional een bepaald bedrag per jaar, afhankelijk van de grootte van jouw bedrijf. De eisen voor inschrijving zijn onder andere dat je minimaal vijf jaar ervaring hebt in het vakgebied of een opleiding inclusief twee jaar werkervaring. Naast de kosten van het keurmerk komen er geen overige kosten bij zoals inschrijfkosten of abonnementskosten. Wanneer je aangemeld bent en aan de slag kunt, ontvang je van Kwaliteitsvakman ook een pakket met promotiemateriaal.

Zoofy.nl

Zoofy is een bedrijf dat niet alleen service biedt aan de klant, maar ook de professional voorziet van service. Wanneer jij je als professional aanmeld bij Zoofy, zijn zij in eerste instantie de tussenpersoon tussen jou en jouw potentiële klant. Zoofy neemt opdrachten aan en zet deze door naar verschillende professionals. Jij kiest of de klus bij jou past en accepteert de klus als je het ziet zitten. Het tarief voor de service is van tevoren bepaald door Zoofy, tenzij anders vermeld. Zoofy werkt met tarieven die afhankelijk zijn van verschillende factoren zoals locatie, spoed of geen spoed en een weekendtarief. Hierdoor hoef jij in de meeste gevallen geen offertes uit te sturen. Klanten betalen Zoofy via de Zoofy-app, door middel van een Tikkie of Ideal. Wanneer een klant tevreden is over jouw service, ontvang je het verdiende bedrag van Zoofy. Ze betalen op twee momenten in de maand uit.

Kluswebsite.nl

Wat is een betere naam voor een kluswebsite dan gewoon Kluswebsite? De website is daardoor gemakkelijk te vinden voor potentiële klanten, en dat is natuurlijk mooi voor jou als klusprofessional. Kluswebsite is een online vakmannengids en is onderdeel van Bouwmaat. Helaas biedt de website niet veel informatie voor professionals over eventuele services, mogelijkheden en tarieven. Wanneer je meer wilt weten over jouw mogelijkheden bij Kluswebsite, lijkt de enige optie te zijn om je aan te melden als klusser en er gelijk in te duiken. 

Related posts

Positief omgaan met concurrentie, hoe doe je dat?

Dion

De beste tijd voor overstappen van energieleverancier

Danny

Starten met dropshipping: dit moet je weten

Danny Bijl

Leave a Comment