Image default
Eigen bedrijf Finance Financieel Geld

Volgens Bankr is een zakelijk lening ook zonder ‘normale’ banken mogelijk

Veel ondernemers lopen tegen het volgende probleem aan: ze willen graag zakelijk geld lenen maar kunnen geen jaarcijfers overleggen. Wat blijkt is dat zakelijk geld lenen zonder cijfers bij de ‘gewone’ banken zoals de ING een enorm probleem is. En dus zoeken ondernemers die op zoek zijn naar een bedrijfslening zonder verplichte jaarcijfers naar alternatieven, en die zijn er gelukkig voldoende volgens Bankr.nl.

Voorwaarden van zakelijk geld lenen

Soms kun je als startende ondernemer nog geen jaarcijfers laten zien, maar ook andere omstandigheden kunnen een oorzaak zijn dat er geen cijfers getoond kunnen worden. En dat terwijl zakelijk geld lenen in bepaalde gevallen toch echt noodzakelijk is om als ondernemer door te kunnen groeien.

Lees ook: 8 problemen van startende ondernemers

Bij de banken moeten ondernemers niet alleen de jaarcijfers laten zien, die cijfers moeten ook nog eens positief zijn. Bovendien kijken banken vaak nog verder, bijvoorbeeld hoe de privésituatie is en of er wel een ondernemersplan ligt. Een (persoonlijke) negatieve registratie bij het BKR in Tiel kan ook reden zijn dat geld voor je bedrijf lenen niet mogelijk blijkt bij de banken.

Een bedrijfslening online regelen

Er zijn geldverstrekkers die naar het grotere geheel kijken. Gelukkig zijn er verstrekkers die dan beseffen dat ondernemer zijn een dynamische aangelegenheid is en je soms gewoon moet investeren om door te kunnen groeien. Deze verstrekkers kijken niet alleen naar cijfers of een ondernemersplan, die kijken veel verder.

Bijvoorbeeld naar wie je als ondernemer eigenlijk bent, op welke vlakken een ondernemer zich probeert te onderscheiden en wat het investeringsdoel van de zakelijke lening is. Soms wordt wel een bedrijfsplan gevraagd, soms ook niet. De moderne geldverstrekkers durven buiten de gebaande paden te denken, zoals de ondernemer dat ook doet. Dat schept een band. In veel gevallen is zakelijk geld online te regelen. Er zijn verstrekkers met wie je binnen 24 uur al zaken kunt doen.

Alternatieven en offertes

Een andere optie om alsnog geld te lenen, is zaken doen met particulieren (bv. Lendico) die ook steeds vaker aantrekkelijke leningen voor ondernemers aanbieden. Nog een andere optie is geld genereren via crowdfunding op Geldvoorelkaar.nl of FundingCircle, ook iets dat duidelijk aan populariteit wint.

Kortom: zegt je bank keihard nee, dan is Leiden nog beslist niet in last. Er zijn voldoende zakelijke kredietverstrekkers die niet moeilijk doen over jaarcijfers en verplichte ondernemingsplannen. Zorg er wel altijd voor dat je meerdere offertes aanvraagt voor zakelijke leningen. Een bedrijfslening is namelijk niet overal hetzelfde. Vergelijk je zakelijke lening via Bankr bijvoorbeeld waar je direct ziet of je die cijfers daadwerkelijk nodig hebt. Bankr zet zakelijke leningen in overzichtelijke tabellen zodat je verschillen gemakkelijk kunt vergelijken. Een zakelijke leningen afsluiten via Bankr kan door te navigeren naar de zakelijke kredietverstrekker naar keuze.

Related posts

Hoe kan een White Belt Lean Six Sigma Training helpen bij meer bedrijfssucces?

Danny Bijl

Sommige ondernemers mogen coronabelastingschuld in 7 in plaats van 5 jaar terugbetalen

Dion

5 tips om je aansprakelijkheid te beperken

Danny

Leave a Comment