Image default
Ondernemen

Waar moet je zakelijke auto aan voldoen?

Menig ondernemer komt veel buiten de deur voor zakelijke aangelegenheden. In veel gevallen is dat immers noodzakelijk om zaken te kunnen doen. Dat betekent wel dat je moet kunnen rekenen op betrouwbaar vervoer. Het meest flexibel is een eigen auto waarmee je overal naartoe kunt waar je maar moet zijn zonder afhankelijk te zijn van de nukken van het openbaar vervoer. Dus kan het een goed plan zijn om te investeren in een zakelijke auto die je voor je onderneming kunt gebruiken (en vast ook deels privé). Maar waar moet je zakelijke auto eigenlijk zoal aan voldoen? We bespreken een aantal factoren die zeker aanwezig moeten zijn voor een geschikte zakelijke auto. Let ook op of het model dat jij op het oog hebt populair is bij autodieven.

Comfortabele zakelijke auto

De kans is zeer aanwezig dat je relatief veel tijd in de auto gaat doorbrengen. Misschien moet je wel regelmatig flinke afstanden rijden en kom je in files terecht die je veel tijd kosten. Dan is het wel belangrijk dat je comfortabel kunt zijn. Dat mag je jezelf best gunnen. Maar het loont ook om te investeren in een comfortabele zakelijke auto als je zakelijke contacten meeneemt in je auto, want dan maak je meteen goede sier met je fijne auto. Kies dus voor een auto met fijne stoelen die van alle gemakken is voorzien om je tijd in de auto comfortabel te maken.

Representatief uiterlijk

Men zegt wel eens dat de binnenkant belangrijker is dan de buitenkant, maar die gedachte mag je even overboord zetten. Jouw zakelijke auto vertegenwoordigt jou en je bedrijf immers. Je gaat ermee naar klanten toe, die hem zien. Misschien laat je hem zelf bestickeren om reclame te maken voor je bedrijf. Het is dan belangrijk dat je auto een representatief uiterlijk heeft. Dan betekent onder andere dat hij een zakelijke uitstraling moet hebben met een strak model en kleur die chic is. Maar het betekent ook dat hij bij voorkeur niet zichtbaar beschadigd moet zijn, want dan doet echt af aan het representatieve uiterlijk van de auto en daarmee dus de uitstraling van jou en je bedrijf.

Waar moet je zakelijke auto aan voldoen?

Goed uitgerust voor zakelijke doeleinden

Het is natuurlijk ook belangrijk dat je auto goed uitgerust is voor zakelijke doeleinden. Een geavanceerd infotainmentsysteem met Bluetooth-connectiviteit, USB-poorten, navigatie, spraakbesturing en smartphone-integratie zorgt dat je voorzien bent van gemakkelijke toegang tot informatie en communicatie onderweg. Uiteraard zijn oplaadmogelijkheden voor onder andere smartphones ook belangrijk. Als je onderweg ook met zaken bezig bent, is een uitgebreid pakket aan veiligheidsvoorzieningen ook wenselijk. Denk daarbij aan zaken als adaptieve cruisecontrol, noodremassistentie, dodehoekwaarschuwingen, parkeersensoren en rijstrookassistentie. Daarnaast doet voldoende bagageruimte er natuurlijk ook toe. Een ruime kofferbak is belangrijk om zakelijke goederen en bagage veilig te vervoeren.

Milieuvriendelijk model

Waar je zeker ook op kunt letten, is de milieuvriendelijkheid van de auto in kwestie. Kies je voor een elektrische auto, dan kun je mogelijk zelfs nog gebruikmaken van een subsidie. Waarom zou je hier aandacht voor hebben? Omdat de auto waarin jij rijdt ook een verlengstuk is van je bedrijf. Tegenwoordig vindt men het heel belangrijk dat ondernemers het goede voorbeeld geven op het gebied van duurzaamheid en milieuvriendelijk gedrag en word je erop afgerekend als je dat niet doet. Eigenlijk kun je dus niet anders dan kiezen voor een relatief ‘groene’ zakelijke auto als uithangbord voor je bedrijf.

Zuinig met brandstof

Het loont verder ook om aandacht te besteden aan de brandstofefficiëntie van je zakelijke auto. Ten eerste natuurlijk om er niet onnodig veel kosten mee te maken, want die gaan van je winst af, tenzij je ze bij de klant in rekening kunt brengen. Ook als je je zakelijke auto voor privédoeleinden gebruikt is het wenselijk dat hij een laag brandstofverbruik heeft, of dat nu stroom of fossiele brandstof is. Een andere reden om te letten om brandstofefficiëntie is zodat je minder tijd kwijt bent aan tanken of opladen onderweg. Tijd is immers geld, zeker in het zakenleven, en de tijd die je besteed bij een tankstation of laadstation is tijd die je vast productiever had kunnen besteden.

Natuurlijk ben je in grote mate afhankelijk van wat je te besteden hebt aan je zakelijke auto. Hoe lager het budget, des te minder wensen je kunt hebben. Representativiteit is dan hetgeen dat het hoogst in het vaandel zou moeten staan. Als het je vooral ontbreekt aan de financiële mogelijkheden om de auto te kopen, kun je ook overwegen om je zakelijke auto te leasen. Dat maakt een luxere auto vaak een stuk bereikbaarder, plus dat je daarbij het voordeel hebt dat je ontzorgt wordt wat betreft onderhoud, reparaties, vervangend vervoer, motorrijtuigenbelasting en verzekering. Je zit dan echter wel vast een leasecontract, ook als het zakelijk opeens wat minder gaat.

Related posts

De 9 kwaliteiten van een succesvol ondernemer

Dion

Gratis urenregistratie: 3 tips om gratis je uren bij te houden

Danny

Behoefte aan extra ruimte voor jouw organisatie?

Danny Bijl

Leave a Comment