Image default
Commercieel Eigen bedrijf ICT Ondernemen Tips

Zelf doen of uitbesteden – wat kies jij als je onderneming groeit?

Je doet het goed. Klanten kiezen voor jou en je onderneming groeit snel. Je maakt meer omzet en winst maar gaat ook steeds harder werken en meer uren maken om de zaak draaiende te houden.

Vrijwel alle ondernemers hebben in het begin die neiging om alles zelf te blijven doen. Maar op een gegeven moment weet je: dit is niet meer vol te houden. En dan? Eigenlijk heb je de keus uit drie mogelijkheden: op zoek gaan naar personeel, efficiënter werken of bepaalde werkzaamheden uitbesteden.

  1. Blijf bij je core business

Net als iedere ondernemer heb jij je eigen specialisatie, je eigen kracht. Die core business is de basis van je succes. Ga daarom niet allemaal zaken intern oppakken die anderen beter kunnen. Blijf bij je leest en laat je sterke punten in je voordeel werken. Zonder goede financiële man kun je niet, maar soms heb je een accountant nodig. En je medewerker communicatie is geen reclamebureau. Door de juiste specialisten voor je te laten werken blijf je de beste kwaliteit aan je klanten leveren. Ook als het (veel) drukker wordt.

  1. Automatiseren moet

Of het nu gaat om werk binnen of buiten je onderneming – arbeid is kostbaar. Wanneer je efficiënter wil werken is automatiseren van zoveel mogelijk handelingen een verstandige oplossing. Je bespaart niet alleen kosten en uren maar krijgt ook een beter inzicht in je bedrijfsvoering. En dat vergroot je concurrentiekracht. Ook software laten maken is iets dat je beter niet in huis kunt doen. Door de razendsnelle technische ontwikkelingen en alle wet- en regelgeving rond veiligheid en privacy is het zeer gespecialiseerd werk. Hoe goed je eigen IT-mensen ook zijn, softwareontwikkeling is hun vak niet.

  1. Benut alle online kansen

We zitten middenin de digitale transformatie. Bedrijven die de digitale kansen het beste weten te benutten zijn straks de winnaars. Kijk dus goed of het voor jouw onderneming handig is om online, dus op afstand te werken. Hoe kleiner je kantoorpand, hoe meer je bespaart tenslotte. Ook samenwerken met externe specialisten kan vaak heel goed online. En last but not least: online zakendoen met je klanten is vele malen sneller en goedkoper. Producten samenstellen, bestellingen doen, productinformatie geven – het kan allemaal online en vaak helemaal geautomatiseerd via een portal. Met de juiste maatwerk software kun je makkelijk en zonder stress opschalen.

 

Related posts

Drie tips voor besparen op kantoorkosten

Danny Bijl

Werk aan je corporate identity met offline en online marketing

Danny

Dit komt er allemaal kijken bij een bedrijfsovername

Danny Bijl

Leave a Comment