Image default
Tips

Zo ga jij voor een clean desk

Een bureau vol met afgescheurde pagina’s van notitieblokken, pennen, formulieren, eten en persoonlijke spullen is geen fijn bureau om overzichtelijk aan het werk te gaan. Een ‘clean desk’ geeft je ruimte om georganiseerd te werken, zonder jezelf te hoeven storen aan de onoverzichtelijke rommel om je heen. Hoe je zo’n clean desk voor elkaar krijgt, lees je hier.

Organisatie

Het belangrijkste is wel de juiste organisatie. Houd items van eenzelfde categorie bij elkaar. Verzamel bijvoorbeeld alle formulieren in een grote map, pennen en andere accessoires in een verzamelbak en persoonlijke items zoals eten en drinken in een tas. Op deze manier weet je precies wat je waar kunt vinden en heb je alles binnen handbereik. Probeer eten en drinken aan je bureau ook zoveel mogelijk te vermijden. Behalve de rommel, is eten of drinken aan een bureau vaak niet ideaal. Een kopje koffie is veel lekkerder wanneer je ervan geniet tijdens een korte koffiepauze.

Lockers

Je kan je persoonlijke items en andere spullen handig opbergen in lockers. Hiermee voorkom je onnodige rommel op je bureau. Behalve dat, is het gebruik maken van lockers ook een handige manier om persoonlijke items beveiligd te bewaren. Buiten locaties als scholen en sportscholen kom je lockers steeds vaker tegen op kantoor. Dit is niet voor niets. De aanschaf van lockers in de kantoorruimte biedt een goede, veilige opslag voor persoonlijke items.

Sorteren en weggooien

Voordat je het weet ligt je bureau vol met papieren die je nooit meer gebruikt. Die vijftien pennen helpen ook niet direct mee. Sorteer dan ook regelmatig alle items op je bureau even uit en gooi weg wat je niet meer gebruikt. Aan drie pennen heb je meer dan genoeg – een pen, een potlood en een marker is over het algemeen meer dan voldoende. Hetzelfde geldt voor post-its, paperclips en andere accessoires. Belangrijke formulieren en papieren bewaar je in een mapje, welke je vervolgens in je locker kwijt kunt.

Gebruik je computer

Heb je veel belangrijke papieren en formulieren op je bureau liggen? Scan ze in en bewaar ze in een map op je computer. Zo heb je ze altijd bij de hand en houd je ruimte over op je bureau voor andere items. Door documenten in een al dan niet beveiligde cloud op te slaan, kun je ze ook op een andere computer gemakkelijk bereiken. Daarbij zullen documenten in een cloud of op een computer minder snel verloren gaan dan al die papieren op je bureau.

Related posts

Welke verzekering moet je als zzp-er kennen?

Danny Bijl

Hoe pak je de administratie voor jouw bedrijf goed aan?

Danny Bijl

Is slimme keukenapparatuur de oplossing voor het personeelstekort in de horeca?

Danny

Leave a Comment