Image default
Eigen bedrijf

Auto leasen voor zzp’ers: de voor- en nadelen

Wil je graag een auto leasen als zzp’er? Het kan een interessante overweging voor je zijn, maar er zijn voor- en nadelen als je wilt leasen als zzp’er. Daarom is het goed om je allereerst te oriënteren wat de mogelijkheden zijn voor jou en jouw bedrijf. Wat zijn jouw wensen en doelen met deze auto? Maak je veel kilometers voor jouw werk of is het te overzien? Heb je een grote auto nodig of heb je genoeg aan een kleine wagen? Aan welke eisen moet de auto verder voldoen als je deze wilt leasen? Heb je voorkeur voor merk en/ of kleur? Ook deze aanvullende wensen hebben invloed op de fase waarin je je gaat oriënteren of auto leasen voor jou als zzp’er interessant kan zijn.

Welke keuze sluit aan op jouw wensen?

Of je er nu voor kiest om een auto te leasen als zzp’er of dat je een auto aanschaft, er zijn voor beide opties voor- en nadelen op te noemen. Het belangrijkste is dat je veilige en comfortabele kilometers kunt maken met de auto naar keuze. Ook een gezonde rijhouding aannemen is een must zodat je uitgerust en ontspannen op jouw bestemming aankomt. Veel succes bij het maken van de keuze die goed is voor jou én voor jouw onderneming. Laat je adviseren en inspireren door de experts van shortlease om tot de juiste beslissing te komen die aansluit bij jouw persoonlijke en zakelijke wensen.

De voordelen van auto leasen voor zzp’ers

Wanneer je een auto gaat leasen, heb je geen omkijken meer naar de auto. Je betaalt standaard een X bedrag per maand, daar krijg je een nette auto voor terug waarmee je veilig naar jouw bestemming kunt rijden. Gaat de auto plotseling stuk? Dan zal de leasemaatschappij voor passend vervoer zorgen en de onderhoudskosten betalen, je betaalt immers voor deze zorgeloze autodienst. Het voordeel van een auto leasen is dat je geen grote investering hebt als zzp’er, omdat je maandelijks een kleiner bedrag betaalt voor het gebruiken van de auto. Ook hoef je geen verzekering of wegenbelasting over de auto te betalen, die kosten neemt de leasemaatschappij voor haar rekening. Het is weliswaar allemaal verrekend in het leasetarief, maar de financiering is in uitbesteed waardoor de auto een balans neutrale positie zal innemen voor jouw onderneming. Daarom wordt er door zzp’ers ook regelmatig gekozen voor het leasen van een auto naar keuze.

Je weet precies waar je aan toe bent

Een betere kostenbeheersing wordt ook gezien als een groot voordeel. Naast het feit dat je geen grote investering hoeft te doen om toch zakelijk een auto te kunnen rijden, weet je maandelijks precies welke kosten je gaat maken om van diezelfde auto gebruik te kunnen maken. Dit geeft extra vertrouwen en inzicht in jouw financiële kostenposten. Voor zzp’ers kan deze vorm van zekerheid en kostenbeheersing erg aantrekkelijk zijn, zeker omdat de looptijd van een contract gemiddeld tussen de drie en de vijf jaar is. Het is erg prettig om voor deze periode alvast te weten dat jouw auto voor hetzelfde maandelijkse bedrag gereden kan worden.

De nadelen voor zzp’ers

Een auto leasen is altijd duurder dan wanneer je een auto koopt. Dat is ook niet zo gek, want bij het leasen van een auto kies je bewust voor een stukje zekerheid. De auto is namelijk niet officieel van jou, waardoor je niet verantwoordelijk bent voor onverwachte kosten bij onderhoud. Ook kan de leasemaatschappij zorgen voor passend vervoer of schadereparaties wanneer dat aan de orde is. Je weet dus precies waar je aan toe bent, al hangt aan deze extra’s uiteraard ook een prijskaartje. Je betaalt maandelijks dus wel wat meer, maar dan heb je wel altijd een rijdende auto voor de deur staan waar je veilige kilometers mee kunt maken.

Moeilijk voor startende ondernemers

Als starter kan het wel een stuk moeilijker zijn om een auto op deze manier te kunnen financieren, want je hebt nog geen concrete jaarrapportages die je kunt aantonen. De balans en omzetcijfers ontbreken, daardoor kan je niet de garantie bieden aan de maatschappij dat je de bedragen maandelijks kunt investeren en betalen. Shortlease is daarom het antwoord als je als zzp’er op zoek bent naar een betrouwbare auto om voor je werk naar die nieuwe opdrachtgever te rijden. Voor startende ondernemers is dit dé manier om toch de vrijheid van een auto te kunnen ervaren. Deze vorm is per maand opzegbaar, je kunt rijden in binnen- en buitenland en het bevat een compleet verzekeringspakket. Het is handig om te weten dat je niet de juridische en economische eigenaar bent van de auto. Daardoor bouw je geen no-claim op bij de verzekering. Kies je ervoor om maandelijks een hoger bedrag te betalen en te genieten van meer zekerheid of is het toch interessanter om een auto te kopen voor jouw onderneming?

Related posts

Hoe kun je linkbuilding inzetten voor het groeien van jouw merk?

Danny Bijl

4 voordelen van webshop koppeling

Danny

Manieren om je klanten extra service te bieden

Danny Bijl

Leave a Comment